До новин

Банкрутство «Укрнафти» не входить в плани кабміну, - Яценюк

16 грудня, 2015
Банкрутство підприємств
Банкрутство «Укрнафти» не входить в плани кабміну, - Яценюк

Кабінет міністрів не ставить перед собою завдання довести до банкрутства ПАТ «Укрнафта», що має значні заборгованості перед державним бюджетом за рентними платежами, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Українську палату арбітражних керуючих.

«Щодо заборгованості компанії «Укрнафта». Зараз вони стали сплачувати поточні платежі. На суму заборгованості, яка становить близько 9 млрд грн Державна фіскальна служба згідно із законом заарештувала всі активи компанії «Укрнафта». Я хочу вам нагадати, що саме в компанії «Укрнафта» ми як українська держава є акціонером, в ній 50+1% акцій належить українському народу і тому завдання уряду – не збанкрутувати цю компанію, а зробити її прибутковою, повернути до бюджету 10 млрд грн і керувати цією компанією так як вказав нам шанований через парламент закон про акціонерні товариства», - сказав він у Верховній Раді на годині уряду.

Яценюк також заявив про відсутність будь-яких угод з бізнесменом Ігорем Коломойським, який є міноритарним акціонером «Укрнафти» і менеджмент якого до останнього часу здійснював оперативне управління найбільшою нафтовидобувною компанією країни.

«Щодо будь-яких угод, жодних угод немає і бути не може, у мене є тільки одна угода і одна відповідальність перед українським народом, який проголосував за «Народний фронт», що виграв вибори в минулому році», - сказав прем'єр.

Раніше український бізнесмен, екс-голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський в інтерв'ю інтернет-виданню «Лівий берег» заявив про наявність певної конфіденційної домовленості між ним, президентом Петром Порошенком прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком про взаємні гарантії.

За словами Коломойського, це «дорожня карта», на базі якої є усна домовленість і усне розуміння». «Угода ділиться на дві великі частини. Є речі економічного характеру, політичного, інформаційного, а є особистісні питання. Мене цікавило: людей, яких я запросив на роботу, для яких був моральним авторитетом, щоб їх не чіпали», - наголосив він.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» належить 50%+1 акція «Укрнафти», групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку, – близько 42% акцій. «Приват» здійснює оперативне управління «Укрнафтою».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, фіскальна служба просить Кабмін анулювати ліцензії «Укрнафти».

Коментарі
Додати коментар