До новин

НБУ завершить очистку банківського сектору в 2016 році, - Гонтарева

30 грудня, 2015
Банкрутство фінустанов
НБУ завершить очистку банківського сектору в 2016 році, - Гонтарева

Національний банк України планує наступного року повністю закінчити процес очищення банківського сектору від проблемних фінустанов.

Про це на підсумковій прес-конференції заявила голова НБУ Валерія Гонтарева, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Вона підкреслила, що майже весь наступний рік буде присвяченого другому етапу реформування банківського ринку, – перезавантаженню.

«Вже наприкінці 2016 року ми плануємо перейти до третього етапу – сталого розвитку. А це означає, що ми завершимо повну очистку банківського сектору. Тим більше, що левова частка роботи вже зроблена. Доведемо рівень капіталізації банківського сектору до необхідного. До середини наступного року банки повинні довести капітал мінімум до 120 млн гривень; на початку року ми плануємо затвердити плани докапіталізації першої двадцятки банків», – цитує слова Гонтаревої прес-служба НБУ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на початку жовтня на щомісячній нараді керівників НБУ з очільниками найбільших українських банків представники НБУ зазначили, що процес очищення банківської системи серед найбільших банків вже завершено.

 

Коментарі
Додати коментар