До новин

Суддя у справі про банкрутство «Океану» жаліється, що його суд виселяють із приміщення

11 січня, 2016
Резонансні справи
Суддя у справі про банкрутство «Океану» жаліється, що його суд виселяють із приміщення

Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко вимагає від Господарського суду Миколаївщини звільнити орендовані приміщення у будівлі облради по вулиці Адміральська, 22.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Преступности.НЕТ».

За словами голови Господарського суду області Костянтина Василяки, вже двічі - 22 і 28 грудня Москаленко направляла на його ім'я офіційні листи з відповідною вимогою, причиною якого було зазначено закінчення дії договору оренди 31 грудня 2015 року. Як йдеться в її листі, суд мав виселитися з будівлі до 6 січня.

«Виконання вимог обласної ради призведе до фактичної зупинки діяльності суду та обмеження доступу громадян та суб'єктів господарювання до правосуддя. Це є порушенням гарантованого ст. 124 Конституції України права фізичних та юридичних осіб, територіальної громади на судовий захист», - наголошується у зверненні за підписом Василяки.

Як він зазначив, через обмеження компетенції суд не має можливості самостійно вирішувати питання про забезпечення себе іншим приміщенням, у зв'язку з цим він змушений ініціювати відповідне звернення до голови Державної судової адміністрації України та Адміністрації президента України для вирішення ситуації, що склалася.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, народний депутат Ігор Бриченко направив звернення до комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя щодо неправомірності рішень суддів, зокрема Василяки, у справі про банкротство суднобудівного заводу «Океан».

Коментарі
Додати коментар