До новин

«Укрпошту» планомірно підводять до банкрутства, - експерт

12 січня, 2016
Банкрутство підприємств
«Укрпошту» планомірно підводять до банкрутства, - експерт

Після того, як тарифи на послуги «Укрпошти» підвищились, державний оператор ризикує втратити частину свого ринку, а зрештою і збанкрутувати.

Таку точку зору висловив директор консалтингової компанії William invest expert Віктор Медвідь, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «ГолосUA».

«Конкурентоспроможність «Укрпошти» весь час знижується, кожен рік — приблизно на 20%. Великі компанії, такі як «Нова пошта», «Делівері», відбирають цей ринок у зв'язку з тим, що «Укрпошта» ненадійна і бюрократизована. Після підвищення тарифів «Укрпошта» втратить певний обсяг ринку, який перейде приватним компаніям. Безумовно, частина соціально незахищених людей буде менше користуватися її послугами. Я так розумію, що «Укрпошту» планомірно підводять до банкрутства, а потім можуть приватизувати, як це ми вже неодноразово спостерігали», - сказав він.

При цьому експерт зазначив, що керівництво «Укрпошти» не зацікавлене в підвищенні якості послуг для збереження кількості клієнтів.

«Ніхто в цьому не зацікавлений, всі хочуть тільки красти, як і на інших держпідприємствах. Один листоноша «Укрпошти» може розносити за маршрутом 30-40 пенсій. Кілька десятків тисяч везе просто в сумочці, їде на велосипеді. І весь час відбуваються пограбування, це системна проблема. А зарплати у них — на рівні 1600-1800 гривень», - додав він.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року набули нові, підвищені на 56-72% тарифи на прийом і доставку преси Державним підприємством поштового зв'язку «Укрпошта».

 

Читайте також: «Укрпошта» знаходиться на межі банкрутства через афери керівництва

 

Коментарі
Додати коментар