До новин

Збитки банку-банкрута «Київська Русь» від дій екс-керівника сягають 21,5 млн грн

20 січня, 2016
Банкрутство фінустанов
Збитки банку-банкрута «Київська Русь» від дій екс-керівника сягають 21,5 млн грн

Головне управління СБУ розслідує нанесення екс-головою правління ліквідованого банку «Київська Русь» Віктором Братко збитку фінустанові у розмірі 21,5 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну ухвалу суду від 13 січня 2016 року.

У ході розслідування було встановлено, що 19-20 березня 2015 Братко, не маючи повноважень здійснювати з 19 березня ніяких угод від імені банку ( у банк «Київська Русь» була введена тимчасова адміністрація) продав ряд об'єктів нерухомості, в результаті чого завдав шкоди фінустанові на 21,5 млн гривень.

Зокрема, 19 березня Братко уклав угоду з Закритим недиверсифікованим корпоративним інвестфондом «Сатурн» про продаж нежитлової будівлі у Львові вартістю 15,4 млн грн. Інвестфонд «Сатурн» повністю оплату не здійснив, перевівши лише гарантійний внесок 154 тис. гривень на рахунок банку.

Також колишній глава банку продав цьому інвестфонду два нежитлові приміщення в Києві за 1,6 млн гривень, проте також покупцем був оплачений тільки гарантійний внесок.

Аналогічна схема була застосована при продажу двох квартир у Києві.

А 20 березня екс-голова правління банку продав Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України нежитлову будівлю у Львові. Суд постановив задовольнити клопотання слідчого Головного управління СБУ про арешт майна.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, частина активів банку «Київська Русь» були виведені через фіктивні цінні папери.

Коментарі
Додати коментар