До новин

Новинскього хочуть позбавити українського громадянства за доведення до банкрутства заводів, - петиція

21 січня, 2016
Резонансні справи
Новинскього хочуть позбавити українського громадянства за доведення до банкрутства заводів, - петиція

На офіційному сайті президента України жителем Миколаєва зареєстрована електронна петиція № 22/019983 «За розгляд законності надання Вадиму Новинському громадянства України», автор петиції вважає, що Новинський причетний до знищення шляхом банкрутства Чорноморського суднобудівного заводу, а зараз за схожою схемою бере участь у знищенні заводу «Океан».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Автором петиції є Олександр Папір, житель міста Миколаєва.

«Я, уродженець і мешканець міста Миколаїв, одного з колишніх осередків суднобудування в Україні, фактично містообразуючої галузі Миколаєва, закликаю підтримати петицію за ініціювання судового розгляду законності надання Новинському Вадиму Владиславовичу громадянства України, яке за сумнівних обставин та невідомо за які заслуги було йому подаровано йому, російському олігарху, нелегітимним президентом-злочинцем Януковичем у 2012 роця\і», - йдеться в петиції.

За словами автора звернення, в Миколаєві Новинський причетний до знищення шляхом банкрутства Чорноморського суднобудівного заводу, а зараз за схожою схемою бере участь у знищенні заводу «Океан».

«Це два з трьох суднобудівних заводів Миколаєва. Те ж стосується і Херсонського суднобудівного заводу», - вважає автор.

Крім того, як зазначає житель Миколаєва в петиції, «Новинський є головним спонсором Партії регіонів, яка зараз маскується під назвою «Опозиційний блок».

Нагадаємо, Новинський у 2012 році був обраний депутатом Верховної Ради від міста Севастополь.

Оскільки Конституція не дозволяє позбавляти громадянства України, єдиний спосіб його скасувати - це довести незаконність його отримання. Отже, за умови досягнення цією петицією мінімально необхідної кількості голосів, Президенту необхідно ініціювати судовий розгляд законності надання Новинському громадянства України, вважає атор звурнення.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, голова профкому ЧСЗ звинувачує Новинського в розвалі заводу.

Коментарі
Додати коментар