До новин

Член ради директорів Дельта Банку вивів з фінустанови 1,2 млрд й втік з України

27 січня, 2016
Банкрутство фінустанов
Член ради директорів Дельта Банку вивів з фінустанови 1,2 млрд й втік з України

Колишній перший заступник ради директорів «Дельта-Банку» Віталій Масюра підозрюється в розкраданні з банку понад 50 млн доларів (1,2 млрд гривень).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ZN.UA.

Таку інформацію оприлюднив слідчий Печерського управління Нацполіціі в Києві.

23 січня 2016 року слідчий направив Масюрі повідомлення про підозру у вчиненні низки кримінальних злочинів.

«Зокрема, що він, зловживаючи службовим становищем, сприяв виведенню з кореспондентських рахунків «Дельта-Банку» понад 50 млн дол з подальшим їх привласненням», - йдеться в повідомленні.

Слідство вважає встановленим той факт, що в кінці 2014 року Масюра без відповідного рішення кредитного комітету Дельта Банку підписав договір застави, за яким банк надав гарантійний депозит у розмірі понад 50,63 млн доларів за зобов'язаннями офшорній компанії Jamico Finance Ltd перед Bank Winter&Co AG.

Крім того, надав Bank Winter & Co AG право самостійно списувати кошти з коррахунку банку.

«Це було зроблено після того, як Bank Winter & Co AG письмово повідомив Дельта Банк про невиконання офшорною компанією зобов'язань по кредиту і надалі, як стверджує слідство, привело до протиправного списання з кореспондентського рахунку «Дельти» вказанох суми і нанесення банку відповідного матеріального збитку.

Повідомлення поки не було вручено безпосередньо Масюрі, оскільки сам він, за даними слідства, 22 січня 2015 року покинув Україну і зараз знаходиться в Лондоні.

У рамках проведення слідчих дій Печерський суд вже заарештував майно Масюри і його найближчих родичів: об'єкти житлової та нежитлової нерухомості, а також 15 автомобілів, серед яких 4 Range Rover, Bentley Continental GT, Mercedes Gl- і S-класу, Audi R8, Audi A8, BMW 7-ї серії, Toyota Land Cruiser Prado.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Антикорупційне бюро зацікавилось депозитами сина Гонтаревої у Дельта Банку.

Коментарі
Додати коментар