До новин

Завод російської корпорації «Роснано» збанкрутував

28 січня, 2016
Банкрутство підприємств
Завод російської корпорації «Роснано» збанкрутував

Арбітражний суд Новосибірської області визнав банкрутом завод «Енергетичні рішення», який належить «Роснано» і ввів процедуру спостереження на п'ять місяців.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інформацію, опубліковану в російських ЗМІ.

Ініціаторами банкрутства виступили новосибірська і барнаульская компанії, справи об'єднали в одне провадження, а потім до процесу приєднялися ще два кредитора.

Загальний обсяг вимог бо заводу перевищує 8,6 млн рублів.

Раніше у ЕР вже відсудили близько 4 млн рублів, ще за трьома позовами завод уклав мирову угоду.

У «Роснано» сподіваються, що під час процедури спостереження завершиться розробка нових, більш затребуваних ринком рішень у таких перспективних сегментах накопичувачів енергії в охороні здоров'я, енергетиці, ЖКГ та оборонної галузі, які допоможуть підприємству вийти з кризи.

Крім того, в 2015 році цей же суд ухвалив стягнути з заводу майже півмільярда рублів, отриманих в якості державної підтримки, на користь уряду Новосибірської області.

Завод, відкритий в 2011 році, спочатку був спільним проектом з китайською Thunder Sky Group, але в 2013 році іноземці вийшли з проекту.

Загальний обсяг інвестицій становив 14,8 млрд рублів. На сайті «Роснано» ЕР називають найбільшим у світі заводом з виробництва літій-іонних акумуляторів, проте завод так і не вийшов на проектну потужність.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, до банкрутства Росії залишилось півтора року.

Коментарі
Додати коментар