До новин

Керівництво «7-го кілометру» заявляє про спробу рейдерського захоплення ринку

02 лютого, 2016
Резонансні справи
Керівництво «7-го кілометру» заявляє про спробу рейдерського захоплення ринку

Керівництво «7-го кілометру» заявляє про спробу рейдерського захоплення ринку 28 січня 2016 року: на підставі підроблених документів були внесені зміни в дані про ТОВ «Промтоварний ринок» в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб України, таким чином, рейдери «Сьомого кілометра» зробили спробу змінити легітимне керівництво промринку і захопити управління підприємством.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву, опубліковану на сайті ринку.

«Як стало відомо адміністрації ТОВ «Промтоварний ринок», незаконні реєстраційні дії були вчинені начальником відділу реєстрації фіз. і юр.осіб Голосіївського району Києва міністерства юстиції України Кучерявим Р. Т., який за підробленими документами вніс зміни у склад засновників та дирекцію ринку. Згідно з підробленими даними, директором підприємства прописаний Віктор Чернат, що нещодавно змінив прізвище на Добрянський, і щодо якого порушено кримінальні справи за фактом незаконного заволодіння  підприємством», - йдеться на сайті «7 км»

Як випливає з оприлюдненої інформації, внести зміни в Єдиний державний реєстр Віктор Чернат зміг за допомогою фіктивного документа – протоколу зборів засновників ТОВ «Промтоварний ринок», який він, у буквальному сенсі слова, «намалював» напередодні. Що він уже робив не раз, підробляючи підписи, печатки та документи для заволодіння акціями підприємства, що належать вдові засновника ринку. Ініціювали фіктивне збори засновників Чернат В. В. - одна з трьох дочок засновника ринку, і її син.

«Про проведення даного зібрання не були повідомлені всі засновники, чого в обов'язковому порядку вимагає законодавство, зокрема – ТОВ «Капітал Фінанс М», яке володіє 28,49% статутного капіталу Промринку (засновником якого є Мельничук Борис Володимирович – засновник, партнер Добрянського Ст. Л. та власник підприємства протягом більше 25 років. А компанію Киттеп Лімітед (з 27,94% статутного капіталу) Чернат просто спробував вкрасти – все за тією ж схемою – підробивши документи про її керуючих в Нікосії. Домогтися судового рішення про незаконність цих дій вдалося 26 січня 2016 року», - заявляє керівництво ринку.

Діюча адміністрація ТОВ «Промтоварний ринок» побоюється, що дії по захопленню підприємства можуть призвести до зупинки діяльності ринку, на якому працюють більше 60 тис. осіб.

За словами директора ТОВ «Промтоварний ринок» Василя Мозгальского, за фактом спроби рейдерського захоплення підприємства вже порушено кримінальну справу. Відповідний запис внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, третина одеського ринку «7 км» не працює через банкрутства орендарів.

Коментарі
Додати коментар