До новин

Київські судді за хабар почали банкрутство СК «Гарантія», - активіст

02 лютого, 2016
Резонансні справи
Київські судді за хабар почали банкрутство СК «Гарантія», - активіст

Київські судді за 10 тис. доларів погодились відкрити процедуру банкрутства страхової компанії «Гарантія», чиє становище на ринку вкрай хитке.

Про це в прес-центрі ІА «Одеса-медіа» розповів голова правління громадської організації «Союз юристів Одеської області» Олександр Рябець, це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Він зазначив, що на зустрічі, яку записали на відео, учасники змови домовилися про процедуру банкрутства страхової компанії «Гарантія», чиє становище на ринку вкрай хитке.

«У компанії тисячі вкладників, яким вона гарантує повернути внески. Однак в обхід справедливого розподілу, група осіб з Одеси і київський суддя Євген Шаптала уклали угоду, за якою всі сумлінні вкладники навряд чи отримали б гроші», - заявив Рябець.

Він підкреслив, що після укладеної угоди, суддя Київського Госпсуду Микола Пасько порушив провадження у справі про банкрутство і призначив арбітражного керуючого в компанію.

«За документами видно, що спочатку вибирати керуючого повинна була автоматизована система, - заявив юрист. – Але в результаті, суд сам призначив арбітра, що теж є корупційною складовою», - обурюється громадський активіст.

Він впевнений, що справу про хабар гальмуватимуть, незважаючи на беззаперечні докази фактів корупції. Рябець вважає, що судді мають привілеї та захист.

«Через суддівські зв'язки і недоторканість мало хто може відкрити справу проти судді, - зазначив він – Служителя Феміди можна відправити на лаву підсудних і засудити тільки з дозволу Верховної Ради. Ми як громадська організація намагаємося допомогти в цій справі – виявити факти корупції і передати це на суд громадськості»

Він додав, що наданих відеоматеріалів достатньо, щоб порушити справу проти корупціонерів, і додав, що у правоохоронців є ще одне відео, на якому записаний момент передачі грошей.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, в країні банкрутують великі страхові компанії.

Коментарі
Додати коментар