До новин

Прокурори перевірять продаж майна банку-банкрута «Форум»

10 лютого, 2016
Банкрутство фінустанов
Прокурори перевірять продаж майна банку-банкрута «Форум»

На вимогу вкладників за розпродажем банківських активів на сумнівних аукціонах будуть стежити прокурори.

Про це на закритій для ЗМІ зустрічі у Фонді гарантування вкладів заявив голова правління громадської організації «Асоціація потерпілих вкладників «Форум» СОС Герман Панікар, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на UBR.ua.

На заході, крім Германа Панікара, зібралися 17 представників компаній, що реалізують активи належних до ліквідації банків. Зі сторони Фонду були присутні директор департаменту консолідованих продажів і управління активами Юлія Берещенко, директор департаменту впровадження планів врегулювання та управління активами неплатоспроможних банків Ігор Шевченко, а також заступник директора-розпорядника Андрій Кияк.

Герман Панікар заявив, що по дорозі до ФГВФО переглянув на сайті Фонду найближчі торги активами ПАТ «Банк «Форум». Його обурив лот 464, торги по якому заплановані на 18 лютого, організатором значиться Перша українська міжрегіональна товарна біржа (ПУМТБ). Лот складається з 8 договорів, забезпечених різним майном: виробничими площами, недобудованими квартирами, спецтранспортом та меблями в Києві. Стартова ціна — 129 млн гривень.

«Попереджаю, якщо ви проведете ці торги в тому вигляді, як вони описані на сайті Фонду гарантування вкладів, ми будемо стежити за ними разом з Прокуратурою», — заявив Панікар. І пояснив, що, на його думку, як лідера об'єднання вкладників неприпустимо в один лот включати кредити, забезпечені настільки різним майном.

Представник ПУМТБ, присутній на зустрічі, занервував, почервонів, проте ніяк не відреагував на заяву Панікар про намір залучити прокуратуру до перевірки аукціону.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, минулого тижня ФГВ продав активів збанкрутілих банків на 10 млн гривень.

Коментарі
Додати коментар