До новин

Через банкрутство банку «Старокиївський» держава втратила 7,9 млн

17 лютого, 2016
Банкрутство фінустанов
Через банкрутство банку «Старокиївський» держава втратила 7,9 млн

Банк «Старокиївський», що перебуває в процесі ліквідації, не перерахував до держбюджету 7,9 млн гривень, отриманих від проведення державних лотерей.

Про це йдеться у судовій ухвалі по справі № 760/12143/15-к, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як випливає з матеріалів справи, ТОВ «М.С.Л.» (оператор державних лотерей) 2 жовтня 1998 року було клієнтом ПАТ «Старокиївський Банк»; 23 квітня 2014 року товариством «М.С.Л.» було здійснено перерахування до Державної казначейської служби України коштів, отриманих від проведення державних лотерей у розмірі 8 млн гривень, що підтверджується платіжними дорученнями.

Однак, ПАТ «Старокиївський Банк» було перераховано до Державного бюджету України лише 100 тис. гривень, а решта коштів від проведення державних лотерей у розмірі 7,9 млн гривень залишились у розпорядженні банківської установи.

11 вересня 2014 року Національний банк України розпочав ліквідацію банку.

З’ясувалося, що до ліквідації банк звітував про відповідність розміру регулятивного капіталу вимогам НБУ. Але перевірка встановила, що розмір регулятивного капіталу фінустанови мав від’ємне значення і становив мінус 265 млн гривень при необхідних 120 млн.

Також однією з причин неплатоспроможності банку стали ризикові активні операції та «схемна» реалізація майна банку.

13 листопада 2014 року зареєстроване кримінальне провадження за заявою «М.С.Л.» за фактом доведення до банкрутства ПАТ «Старокиївський Банк». В межах цого провадження суд надав слідчим тимчасовий доступ до документації банку про рух коштів на рахунках.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ліквідацію банку «Старокиївський» було продовжено до вересня поточного року.

Коментарі
Додати коментар