До новин

«Укргазвидобування» переплатило мільйон при закупівлі генераторів у 2014 році

17 лютого, 2016
Резонансні справи
«Укргазвидобування» переплатило мільйон при закупівлі генераторів у 2014 році

На закупівлі 21 дизельного генератора у 2014 році «Укргазвидобування» переплатило понад мільйон гривень.

Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 5 лютого 2016 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Першу інстанцію».

Як випливає з матеріалів справи, суд надав поліції доступ до реєстраційних документів компанії «Райд ЛТД» (згідно з базою юросіб, бенефіціаром черкаської фірми є Григорій Дуцька).

Клопотання про доступ до документів Головне слідче управління Нацполіціі подало в рамках розслідування фактів розтрати в особливо великих розмірах топ-менеджментом ВАТ «Укргазвидобування» при закупівлі товарів за завищеною вартістю.

Встановлено, що заступник начальника департаменту матеріально-технічних ресурсів за попередньою змовою з головою комітету з конкурсних торгів ВАТ «Укргазвидобування», директором «Райд ЛТД» та іншими восени 2014 умисно завищили закупівельну вартість 21 дизельної електростанції.

Як сказано в розслідуванні, для цього була створена видимість наявності конкурента - фізособи-підприємця, який, насправді, виявився підставною особою.

«Райд ЛДТ» переміг з ціною 5,2 млн гривень.

При цьому слідство вже з'ясувало, що дизельні генератори, які були поставлені «Укргазвидобуванню» протягом грудня 2014 року - березня 2015 року, «Райд ЛТД» купила у фірми «Далгакиран Компресор Україна» за 4,1 млн гривень.

В результаті, «Укргазвидобування» зазнало збитків на 1,1 млн гривень.

З Єдиного реєстру судових рішень також відомо, що Генпрокуратура розслідує розтрату коштів посадовцями «Укргазвидобування» при покупці протягом 2014-2015 років 1,81 тисячі тонн хімічної продукції у «Першотравневої хімічної компанії» для виробничо-технічного забезпечення бурового філії «Укрбургаз».

Нагадаємо, очільник «Укргазвидобування» розповів про брудні фінансові схеми, що діяли на підприємстві.

Коментарі
Додати коментар