До новин

Слідчі зацікавились багатомільйонними махінаціями керівництва Радикал Банку

17 лютого, 2016
Банкрутство фінустанов
Слідчі зацікавились багатомільйонними махінаціями керівництва Радикал Банку

За день до введення тимчасової адміністрації Радикал Банк переуступив свої активи на 770 млн гривень, втративши на операції не менше 420 млн гривень. Суд надав слідчим дозвіл ознайомитись із документами, що посвідчили вказані угоди банку.

Про це йдеться у відповідній судовій ухвалі по справі № 757/3164/16-к від 27 січня 2016 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як випливає з матеріалів справи, Головне слідче управління нацонального поліції розслідує факти зловживання керівництвом ПАТ «Радикал Банк» і компанії з управління активами «АРБ Інвестменс», що призвело до заволодіння коштами фінустанови в особливо великих розмірах.

Провадження було порушено 8 грудня 2015 року.

Слідство встановило, що для заволодіння коштами і майном банку його керівництво увійшло в змову з топ-менеджерами компанії «АРБ Інвестменс», що представляла інтереси Закритого недиверсифікованого венчурного пайового інвестиційного фонду «Джерело».

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ПАТ «Радикал Банк», за попередньою змовою із службовими особами ТОВ «Компанія з управління активами «АРБ Інвестменс», що діяло від імені та в інтересах та за рахунок Закритого недиверсифікованого венчурного пайового інвестиційного фонду «Джерело», достовірно усвідомлюючи про те, що 9 липня 2015 року Національним банком України прийнято рішення про запровадження тимчасової адміністрації в ПАТ «Радикал Банк», діючи умисно, з метою заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, заподіли майнової шкоди ПАТ «Радикал Банк» та ТОВ «Квінтайр» в особливо великих розмірах», - йдеться в ухвалі.

За день до введення в банк тимчасової адміністрації, 9 липня 2015 року, керівництво фінансової установи уклало договір про відступлення права вимоги - «Радикал Банк» передав «Компанії з управління активами« АРБ Інвестменс »право вимоги сплати коштів, яке виникло за кількома десятками кредитних договорів.

Суд надав доступ старшому слідчому та слідчим слідчої групи та слідчо-оперативної групи створеної в кримінальному провадженні до нотаріальних документів про відступлення банком прав за кредитними договорами. У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у січні 2016 року ФГВ завершив виплати вкладникам збанкрутілого Радикал Банку.

Коментарі
Додати коментар