До новин

У Мексиці з судна "Чорноморнафтогазу", що орендувалося компанією-банкрутом, зняли арешт

19 лютого, 2016
Резонансні справи
У Мексиці з судна "Чорноморнафтогазу", що орендувалося компанією-банкрутом, зняли арешт

Фінансова прокуратура Мексики зняла арешт з судна "Титан-2", яке належить ПАТ "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз".

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі НАК "Нафтогаз".

"Це перший випадок, коли уповноважений орган іншої країни офіційно визнав право власності ПАТ "ДАТ "Чорноморнафтогаз", перереєстрованого у Києві у 2014 році після окупації АР Крим Росією, на майно "Чорноморнафтогазу", - зазначили  упрес-службі.

Нагадаємо, судно Титан-2 було заарештовано мексиканськими фінансовими органами через банкрутство компанії-орендаря та відкриття відповідного розслідування.

Наразі судно перебуває у пошкодженому стані внаслідок урагану, мексиканська Служба відчуження майна (SAE) вживає заходів для його зняття з мілини та відведення в безпечне місце.

«Рішення щодо подальшого використання Титану-2 має бути прийнято Урядом України. Відповідні пропозиції Нафтогаз надіслав до Міністерства економічного розвитку і торгівлі», - додали у «Нафтогазі».

Краново-монтажне судно «Титан-2» є унікальним та розраховане на виконання специфічних виробничих завдань – монтаж-демонтаж плаваючих бурових платформ та їх обслуговування.

«Титан-2» належить Публічному акціонерному товариству «Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Чорноморнафтогазу» дозволили не платити банку Януковича 156 млн грн.

Коментарі
Додати коментар