До новин

«Енергоатом» переплатив за кабелі для АЕС понад 10 млн грн

23 лютого, 2016
Резонансні справи
«Енергоатом» переплатив за кабелі для АЕС понад 10 млн грн

Генпрокуратура підозрює, що менеджмент держмонополіста, компанії «Енергоатом» закуповував силові кабелі для атомних електростанцій за ціною на 80-230% вище ринкової вартості.

Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 9 лютого 2016 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Першу інстанцію».

Як випливає з судових матеріалів, в 2011-2015 роках посадові особи «Енергоатому» організували схему привласнення державних коштів і сприяли підконтрольним їм підприємствам в мінімізації податкових зобов'язань.

За змовою з топ-менеджментом ряду підприємств, в тому числі, і компанії «Кабельтехпостач» вони забезпечували визнання цих підприємств переможцями на тендерах, хоча їх конкурсні пропозиції були в рази завищені в ціні товарів (робіт, послуг), і не відповідали вимогам законів.

Згідно держреєстру юросіб, засновником «Кабельтехпостач» є фірма «Баблаком ЛЛС» з Сент-Кітс і Невіс.

Так в конкурсних пропозиціях «Кабельтехпостач» відзначав наявність офісу, складських приміщень, транспортних та інших технічних засобів, що містять неправдиві відомості, йдеться в матеріалах розслідування.

В результаті поставки для «Енергоатому» кабельної продукції для АЕС від «Кабельтехпостача», здійснювалося за завищеними цінами на 80-230%.

Тим самим завдано збитків на суму 13,2 млн гривень.

Також встановлено, що кабелі для ТОВ «Кабельтехпостач» поставляли такі виробники: «Одескабель», «Завод« Приват-Кабель »,« Завод «Південкабель», «ПП Подольскакабель», «Електротехніка», «Крок ГТ».

«Кабельтехпостач» фігурує одночасно ще в одному розслідуванні - про розкрадання в держкомпанії «Укргідроенерго» під час закупівлі товарів за завищеними цінами. Згідно з матеріалами ГПУ, постачальник кабелю отримав від цієї держструктури замовлення на поставку товарів на суму 35,9 млн гривень.

Нагадаємо, Рада подовжила дію мораторію на банкрутство «Енергоатому» до 2017 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, антикорупційне бюро підозрює проблемний СхідГЗК у завданні державі $20 млн збитків.

Коментарі
Додати коментар