До новин

НБУ вирішив ліквідувати Авант-Банк

29 лютого, 2016
Банкрутство фінустанов
НБУ вирішив ліквідувати Авант-Банк

Національний банк України 25 лютого 2016 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв постанову № 109 про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «Авант-Банк».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

«Банк віднесено до категорії проблемних на початку грудня 2015 року. Наприкінці року стан ліквідності Авант-Банк значно погіршився. В той же час, почались надходження скарг від фізичних та юридичних осіб стосовно невиконання банком своїх зобов’язань», - пояснили своє рішення в НБУ.

Враховуючи відсутність в акціонерів чітких планів щодо поповнення ліквідності банку та невиконання операцій клієнтів у встановлений законодавством строк, 29 січня регулятор вирішив віднести «Авант-Банку» до категорії неплатоспроможних.

Нагадаємо, Авант-Банк був заснований у 2009 році. Його єдиним акціонером на 8 березня 2015 року значився Ігор Завацький, що є контролером ТОВ «Стабіл Холдинг», участь в якому розділено між 10 офшорними компаніями з частками 9,99% кожна (Lion International Ltd, Azure Investment Ltd, Multimedia Premier Ltd, Schuster Management Limited, Dynasty Network Ltd, Bestway Management Ltd, Lextor Ventures Limited, Capital Power Limited, Veratex Limited, Sharona Trade Limited) і Vendex Trading Corp (0,1%).

Також Авант-Банк пов'язують з колишнім генеральним прокурором України Віталієм Яремою. Раніше віце-президентом Авант Банку працював екс-міністр оборони України Валерій Гелетей.

За даними журналіста Дениса Бігуса, у результаті визнання Авант-Банку банкрутом стало неможливим отримати акт на нерухомість в офіційному реєстрі Міністерства юстиції.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Авант-Банк помер через Дельту.

Коментарі
Додати коментар