До новин

Банк «Капітал» незаконно визнано неплатоспроможним, - рішення ВАСУ

29 лютого, 2016
Банкрутство фінустанов
Банк «Капітал» незаконно визнано неплатоспроможним, - рішення ВАСУ

Вищий адміністративний суд України 10 лютого 2016 року своєю ухвалою підтвердив ухвалу Донецького апеляційного суду про протиправність віднесення Національним банком банку «Капітал» до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на FinСlub.

«Постанову Донецького окружного адміністративного суду від 7 жовтня 2015 року та ухвалу Донецького апеляційного адміністративного суду від 13 листопада 2015 залишити без змін», - йдеться в документі.

Таке визначення ВАСУ може бути переглянуте лише Верховним судом.

Нагадаємо, судові розгляди з цього питання почалися в серпні 2015 року, коли Фінансово-промислова компанія «Капітал» подала позов до НБУ і Фонду гарантування вкладів з вимогою визнати протиправними та скасувати постанову Нацбанку №466 від 20 липня 2015 «Про віднесення банку «Капітал» до категорії неплатоспроможних» і рішення виконавчої дирекції ФГВФО №140 від 20 липня 2015 року «Про введення тимчасової адміністрації в банк «Капітал».

Донецький окружний адміністративний суд 7 жовтня 2015 року задовольнив вимоги позивача, а 13 листопада 2015 Донецький апеляційний адміністративний суд залишив таке рішення без змін.

НБУ оскаржив такі рішення суду першої інстанції і суду апеляційної інстанції в ВАСУ.

Колегія суддів ВАСУ відхилила касацію Нацбанку, визнавши, що доводи регулятора про порушення банком «Капітал» нормативних вимог в частині недостатності резервів під кредитні операції і фінансову дебіторську заборгованість є безпідставними.

Крім того, ВАСУ визнав, що висновки НБУ щодо невиконання банком «Капітал» зобов'язань перед вкладниками і кредиторами є необґрунтованими і не підтверджені матеріалами справи.

Банк «Капітал» належить родині покійного бізнесмена Євгена Щербаня.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВФО ще наприкінці минулого року завершив виплати вкладникам банку «Капітал».

Коментарі
Додати коментар