До новин

Державні обленерго штучно доводять до банкрутства

29 лютого, 2016
Банкрутство підприємств
Державні обленерго штучно доводять до банкрутства

Народний депутат України, член парламентського комітету з питань ПЕК Лев Підлісецький заявив, що державні обленерго штучно доводять до банкрутства.

Таку думку він озвучив перед журналістами, коментуючи інформацію про зростання заборгованості держоблэнерго перед ДП «Енергоринок», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Я думаю, що є штучне доведення до банкрутства, щоб потім дешевше купити обленерго. Другий варіант - були випадки, коли викупляли борги обленерго. І пізніше ця компанія, перед якою є борги держобленерго, вона має більше шансів і більше можливостей взяти участь в конкурсі і купити це обленерго. Тому не просто так все відбувається», - сказав нардеп.

Він уточнив, що одним з інструментів контролю держави за тим, щоб гроші, зібрані зі споживачів електроенергії, прямували в ринок і виробникам, є так звані розподільчі рахунки, які відкриває кожне обленерго.

«Люди платять на ці розподільчі рахунки, і ці гроші відразу йдуть у «Енергоринок». Тобто вони не мають права використовувати ці кошти на інші потреби, ніж оплата в «Енергоринок». Тому вже факт появи боргів говорить про те, що там є якісь схеми», - вважає Підлісецький.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у Національный комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг вважають, що державні обленерго навмисне не розраховуються з ДП «Енергоринок» за придбану електроенергію.

Коментарі
Додати коментар