До новин

Суд визнав фіктивними ініційовані «Смарт-Холдингом» банкрутства компаній «Амстору»

04 березня, 2016
Резонансні справи
Суд визнав фіктивними ініційовані «Смарт-Холдингом» банкрутства компаній «Амстору»

Дніпропетровський апеляційний господарський суд припинив провадження у справі про банкрутство низки компаній, що входять в групу «Амстор».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ГК «Амстор».

«Суд припинив провадження у справі про банкрутство ряду компаній, що входять в групу «Амстор». Суд визнав неналежним чином оформленими низку документів по інвентаризації активів юридичних осіб, виявив недостатність здійснених «Смарт-Холдингом» (новим засновником ГК «Амстор») дій по виявленню активів, наслідком чого стало припинення провадження у справі про банкрутство 5 підприємств групи», - зазначили у прес-службі.

Так провадження припинені стосовно наступних підприємств:

ТОВ «Амстор»

ТОВ «Торговий дім «Амстор»

ТОВ «Амстор-Інвест»

ТОВ «Капітель-Інжиніринг»

ТОВ «Фудторг»

Саме банкрутство підприємств ГК «Амстор» було організовано за спрощеною процедурою. Після оголошення про ліквідацію пройшло всього два місяці, після цього нібито виявили, що існуючих активів недостатньо для задоволення кредиторських вимог, далі - звернення до суду. Незабаром суди визнали підприємства групи «Амстор» банкрутами. «А все тому, що «Смарт-Холдинг» просто сфальсифікував інформацію про фінансовий стан компаній - «намалював» неіснуючу кредиторську заборгованість і забув вказати наявність рухомого і нерухомого майна на десятки мільйонів гривень», - наголошується в повідомленні.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у жовтні минулого року суд визнав банкрутом мережу супермаркетів «Амстор».

Коментарі
Додати коментар