До новин

Для активів Фонду гарантування створять «віртуальну кімнату даних»

04 березня, 2016
Банкрутство фінустанов
Для активів Фонду гарантування створять «віртуальну кімнату даних»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планує спростити потенційним покупцям доступ до інформації про активи банків-банкрутів, які виставляються на продаж.

Про це розповіла директор департаменту консолідованого продажу та управління активами ФГВФО Юлія Берещенко, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на FinClub.

Як зазначається, доступ в «кімнату даних» кожного конкретного банку, що ліквідується, де зберігаються оригінали кредитних договорів і інформація про актив, надається зацікавленим інвесторам після підписання договору про конфіденційність.

При цьому доступ тільки фізичний: потенційному покупцеві ключем відкривають двері кімнати, де зберігаються кредитні справи.

«Кімната повинна бути захищена, щоб кредитна справа збереглася в тому ж вигляді, в якому з нею ознайомилися. Якщо кредитна справа знаходиться в Харкові, Дніпропетровську чи Львові, то це обмежує коло покупців», - сказала Берещенко.

«Весь світ давно перейшов на «віртуальну кімнату даних», що дозволяє відскановану документацію розміщувати на захищеному сайті. Адміністратор сайту зможе відстежувати, хто, як довго і з яким документом працював. Це розширює коло покупців і захищає від несанкціонованого вивезення частини кредитної справи», - сказала Берещенко.

Швидкість реалізації цієї ініціативи залежить від фінансування. «Але це питання великих витрат: для великих активів ми будемо шукати бюджет, а для невеликих - інші способи виходу з цієї ситуації», - пообіцяла Берещенко.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на сайті Вищого госпсуду запрацювала послуга онлайн інфоцентру.

Коментарі
Додати коментар