До новин

Укрбізнесбанк визнали неплатоспроможним

29 грудня, 2014
Банкрутство фінустанов
Укрбізнесбанк визнали неплатоспроможним

Національний банк України вніс Укрбізнесбанк до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як пояснив перший заступник голови Нацбанку Олександр Писарук, у зв’язку зі зростанням ризиків у діяльності ПАТ "Укрбізнесбанк" потрібен посилений контроль за його діяльністю, аби уникнути можливості невиконання фінустановою своїх зобов’язань перед вкладниками та іншими кредиторами.

З огляду на це НБУ запровадив у банку особливий режим контролю шляхом призначення куратора.

"Однак власники ПАТ "Укрбізнесбанк" не вжили невідкладних заходів, спрямованих на поліпшення стану ліквідності банку. Ситуація стрімко погіршувалась. Банк не виконував зобов’язання клієнтів щодо перерахування коштів, порушував вимоги нормативно-правових актів Національного банку України", – зауважив Писарук.

Він додав, що з огляду на зазначене Національний банк прийняв рішення про віднесення фіну станови до категорії проблемних і вимагав від банку вжиття невідкладних заходів щодо приведення його діяльності у відповідність до вимог законодавства. Проте власники та керівництво Укрбізнесбанку не розробили та не подали до Нацбанку плану фінансового оздоровлення.

Ураховуючи вищезазначене, керуючись вимогами статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" правління Національного банку України прийняло постанову від 25 грудня 2014 року №844 "Про віднесення публічного акціонерного товариства "Український Бізнес Банк" до категорії неплатоспроможних.

Джерело фото: сайт Укрбізнесбанку

Коментарі
Додати коментар