До новин

У США збанкрутував перший банк в цьому році

15 березня, 2016
Банкрутство фінустанов
У США збанкрутував перший банк в цьому році

Регулюючі органи американського штату Вісконсін 11 березня припинили діяльність North Milwaukee State Bank, який став першим банком, закритим в країні з початку 2016 року.

Про це йдеться у прес-релізі Корпорації зі страхування депозитів США, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Активи і депозити цього банку за домовленістю з FDIC перейдуть First-Citizens Bank & Trust Company. На кінець минулого року North Milwaukee State Bank в своєму розпорядженні активи на суму близько $ 67,1 млн, обсяг його депозитів становив близько $ 61,5 млн.

Власники депозитів закритої фінустанови автоматично стають вкладниками First-Citizens Bank & Trust Co., а FDIC продовжить страхувати кошти на їх рахунках.

За оцінками корпорації, витрати Фонду страхування депозитів в зв’язку з ліквідацією банку складуть $ 9,6 млн.

FDIC страхує депозити на суму до $ 250 тис. У системі страхування на кінець 2015 року брали участь 6182 банків і ощадних установ США.

У минулому році кількість банкрутств фінансових організацій в США стало найменшим з 2007 року і склало 8 в порівнянні з 18 банками за підсумками 2014 року. У 2007 році було ліквідовано всього три банки, в той час як в 2010 році показник досяг пікового значення в 157 фінінститутів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, в РФ збанкрутував один з найбільших банків - Внешпромбанк.

Коментарі
Додати коментар