До новин

Ощадбанк відсудив у власника збатнкрутілої «Дельти» 3 млрд грн

16 березня, 2016
Банкрутство фінустанов
Ощадбанк відсудив у власника збатнкрутілої «Дельти» 3 млрд грн

Печерський районний суд Києва 12 березня задовольнив позов Ощадбанку до Миколи Лагуна про стягнення з нього, як з фінансового поручителя Дельта Банку, заборгованості в сумі 3 млрд гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на FinClub.

«Ощадбанк проводить комплекс заходів щодо стягнення заборгованості ПАТ «Дельта Банк». Зроблено важливий крок у цьому напрямку», - повідомили у прес-службі Ощадбанку.

«Як вже повідомлялося раніше, Ощадбанк ініціював судовий процес щодо стягнення всієї суми заборгованості Дельта Банку з його фінансового поручителя Миколи Лагуна, який до того ж є фактичним кінцевим бенефіціарним власником банку-банкрута», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відразу ж після набрання рішенням суду законної сили Ощадбанк звернеться до Державної виконавчої служби з метою його примусового виконання і погашення заборгованості.

Ощадбанк звертався до суду з вимогою стягнути з Лагуна 948 млн гривень, 111 млн доларів і 12,4 млн євро, говориться в ухвалі суду по справі № 757/22651/15-ц.

В забезпечення позову Ощадбанку суд ще 2 лютого наклав арешт на майно Миколи Лагуна: моторний човен, автомобілі Porshe, Bentley, Mercedes-Benz, трейлер Shore Lander.

Власник Дельта Банку подавав на Ощадбанк зустрічний позов про визнання договору поруки недійсним, але безуспішно.

Як відомо, Нацбанк 2 вересня за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Дельта Банку, який належить Миколі Лагуну.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВФО визнав нікчемними угоди Дельта Банку на 22,3 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар