До новин

«Укргазвидобування» має повернути Дельта Банку 214 млн грн

17 березня, 2016
Банкрутство фінустанов
«Укргазвидобування» має повернути Дельта Банку 214 млн грн

Вищий господарський суд України визнав заборгованість ПАТ «Укргазвидобування» перед АТ «Дельта Банк» у розмірі 214,11 млн гривень.

Про це йдеться у рішенні суду від 15 березня 2016 року у справі за позовом «Дельта Банку» до «Укргазвидобування», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

У Фонді нагадали, що уповноважена особа Дельта Банку у квітні 2015 року визнала нікчемними низку договорів між «Укргазвидобуванням» та Дельта Банком.

«Відповідно до цих договорів, права вимоги за боргом «Укргазвидобування» передавались від «Дельта Банку» до поручителів - фізичних осіб. При цьому, кредит «Укргазвидобування» погашався не «живими коштами», а за рахунок залишків на рахунках фізичних осіб  - поручителів  у «Дельта Банку», - йдеться у повідомленні.

«Таким чином, відбулося  незаконне погашення заборгованості за кредитним договором, шляхом надання окремим кредиторам  переваг та пільг прямо не встановлених для них законом», - повідомляє прес-служба.

Також наголошується, що зважаючи на рішення суду, кошти,  стягнуті з «Укргазвидобування» будуть спрямовані на погашення заборгованості Дельта Банку перед вкладниками та кредиторами в черговості, визначеній законом «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Раніше голова «Укргазвидобування» Олег Прохоренко заявив, що проти нового менеджменту компанії вже більше півроку ведеться війна з боку корупціонерів.

До цього Прохоренко звинуватив народних депутатів від «Народного фронту» в «корупційному втручанні» у роботу держпідприємства.

«Укргазвидобування», 100% акцій якого належить НАК «Нафтогаз України», є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Ощадбанк відсудив у власника збатнкрутілої «Дельти» 3 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар