До новин

MasterCard скаржиться на збитки від роботи з банками

29 березня, 2016
Банкрутство фінустанов
MasterCard скаржиться на збитки від роботи з банками

Міжнародна платіжна система MasterCard через неплатоспроможні українські банки, виключені з системи, зазнала багатомільйонних збитків на покриття заборгованості за картковими операціями в банкоматних і торгових мережах.

Про це повідомляє прес-служба MasterCard, пише інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

У повідомленні говориться, що згідно з правилами MasterCard, в разі якщо банк припиняє членство в системі - за власною ініціативою або ж через визнання банку неплатоспроможним - MasterCard стягує з банку встановлену плату, яка дозволяє MasterCard компенсувати заборгованість банку перед банками-еквайєрами.

Як зазначається, після виходу банку з системи в разі визнання банку неплатоспроможним саме MasterCard зобов'язана покрити заборгованість банку перед іншими учасниками ринку.

"Крім того, стягнута  плата використовується MasterCard на покриття витрат з видалення банку з системи і пов'язаних з цим витрат перед третіми сторонами, задіяними в технічному забезпеченні обробки платежів за картками банку-емітента. Дана практика MasterCard діє по всьому світу ", - йдеться в повідомленні.

Компанія повідомляє, що працює на українському ринку в повній відповідності з українськими законодавчими нормами, а також з правилами MasterCard, єдиними для роботи системи по всьому світу.

Коментарі
Додати коментар