До новин

ВЕБ хоче продати чи то проблемні активи Промінвестбанку, чи то сам банк

31 березня, 2016
Банкрутство фінустанов
ВЕБ хоче продати чи то проблемні активи Промінвестбанку, чи то сам банк

Наглядова рада російської держкорпорації «Внєшекономбанк» (власник Промінвестбанку) вчора схвалив докапіталізацію на 150 млрд руб. А також розглянула план заходів щодо підвищення фінансової стійкості ВЕБа, підготовлений до засідання командою нового голови ВЕБа Сергія Горькова,

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на газету «Ведомости».

Як зазначається, Горьков пропонує рятувати ВЕБ, активи якого складають 9% ВВП Росії, усією країною. Докапіталізувати банк пропонується бюджету і Центробанку - він конвертує борг банку в субординований кредит, який можна буде включити в капітал другого рівня.

Ліквідність держкорпорація розраховує отримати від усіх, хто пов`язаний з державою. Від Федерального казначейства - депозит на 55 млрд руб. (на додаток до наданих на 45 млрд); від ФНБ - продовження закінчується в червні 50-мільярдного депозиту (або його заміщення депозитом Газпромбанку); від держкомпаній і держкорпорацій - рахунки, на яких ті будуть розміщувати кошти, як і компенсаційні фонди будівельних СРО. Ще не менше 100 млрд руб. ВЕБ розраховує отримати від пенсійних накопичень - за рахунок розміщення коштів ПФР (якими як державна КК управляє сам ВЕБ) в довгострокові облігації ВЕБа.

ВЕБ також готовий розлучитися з часткою в «Газпромі»: пропонується продати ADR на його акції. ВЕБу належить 2,7% акцій «Газпрому», які, виходячи з котирувань Лондонської біржі, вчора ввечері коштували $1,3 млрд.

Розчищати баланс планується за рахунок продажу частини проблемних активів - банків (Промінвестбанк, сановані Связь-банк і «Глобекс»), вагонів і літаків лізингової «дочки» та передачі іншої частини державі; активи, отримані в рамках спецпроектів, можуть бути передані в ЗПІФ (серед виконавців - Росмайно).

Коментарі
Додати коментар