До новин

Банкрутство банку «Хрещатик» є результатом непрофесійної роботи НБУ, - УКБС

08 квітня, 2016
Банкрутство фінустанов
Банкрутство банку «Хрещатик» є результатом непрофесійної роботи НБУ, - УКБС

Асоціація «Український Кредитно-Банківський Союз» констатує, що визнання неплатоспроможним банку «Хрещатик» свідчить про неспроможність Національно банку здійснювати належним чином свої регуляторні функції на ринку.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі УКБС.

«Ситуація, що останніми днями склалась в банківській системі, зокрема,  визнання неплатоспроможним банку «Хрещатик», довела нездатність Нацбанку здійснювати професійне, прогнозоване регулювання та ефективний нагляд за банківською системою в інтересах суспільства та держави», - вважають в Асоціації.

Реформування Нацбанком банківського сектору не забезпечує належних умов стабільного розвитку та функціонування фінансової системи України та створює нерівні умови, знищує конкуренцію на ринку.

Непрогнозованість, непередбачуваність та вибірковість політики НБУ в питаннях регулювання та нагляду веде до знищення вітчизняних банків, нанесення збитків державі, втрати коштів населенням і бізнесом. Притягнути до відповідальності посадовців НБУ за деструктивні дії є сумнівним, вважають в УКБС.

«Зокрема, раптова зміна Нацбанком «правил гри» та форсування графіків докапіталізації банків (Постанова № 58 від 4 лютого 2016 року) вже призвела до конфлікту між регулятором та акціонерами банку «Хрещатик», - додали в прес-службі.

Напередодні НБУ відмовив у наданні стабілізаційного кредиту для підтримки ліквідності банку «Хрещатик», який на 25% належить м. Києву, обслуговує важливі соціальні проекти та входить в 20-ку найбільших банків України. При цьому окремі банки, у т.ч. з капіталом країни-агресора або тісно пов’язані з представниками влади, користуються необмеженою підтримкою регулятора, що свідчить про вибірковий підхід у банківському нагляді.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у Гонтаревої вирішили позичити 200 млн грн збитковому російському банку.

Коментарі
Додати коментар