До новин

У ФГВ назвали головну мету тимчасового адміністратора банку «Хрещатик»

08 квітня, 2016
Банкрутство фінустанов
У ФГВ назвали головну мету тимчасового адміністратора банку «Хрещатик»

Першочергове завдання уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізосіб з адміністрування банку «Хрещатик» - сформувати реєстр вкладників для підготовки виплат у рамках гарантованої суми.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду гарантування вкладів фізосіб.

«Найближчими днями основну увагу Фонду буде зосереджено на тому, щоб максимально швидко і якісно впорядкувати базу вкладників. Наше завдання – розпочати виплати не пізніше визначених законодавством термінів. Хочу заспокоїти всіх вкладників - на рахунках Фонду є близько 5 млрд гривень, тому Фонд абсолютно готовий до виплат вкладникам банку «Хрещатик», – сказав заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Андрій Оленчик.

Загальна сума можливого відшкодування вкладникам, відповідно до звітності банку, становить 2,8 млрд грн. В межах гарантованої суми – 98,7% всіх вкладів.

Оленчик підкреслив, що важливим також є процес інвентаризації всіх активів. «Можу відразу пообіцяти від імені Фонду, що у разі виявлення операцій і угод, які носять сумнівний характер та могли призвести до виведення або розмивання активів, такі операції і угоди одразу будуть визнаватися нікчемними з точки зору права. Крім того, відповідна інформація буде негайно передаватися в правоохоронні органи», - зазначив заступник директора-розпорядника.

Крім того, Фонд проводитиме роботу з попередньо кваліфікованими НБУ інвесторами. «Подивимося, чи буде шанс застосувати будь-який інший метод виведення з ринку, крім ліквідації. Відповідь ми отримаємо в найближчі тижні», - резюмував Оленчик.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, якщо банку «Хрещатик» за місяць не знайдуть інвесторів, він буде ліквідований.

Коментарі
Додати коментар