До новин

Одна з найбільших у світі вугільних компаній оголосила про банкрутство

14 квітня, 2016
Банкрутство підприємств
Одна з найбільших у світі вугільних компаній оголосила про банкрутство

Одна з найбільших у світі приватних компаній з видобутку вугілля Peabody Energy подала до суду, ініціювавши процес власного банкрутства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Valuewalk.

Причиною рішення Peabody назвала «безпрецедентний промисловий спад». Таким чином, компанія «має намір знизити загальний рівень боргового навантаження і постійні витрати, підвищити операційний грошовий потік», а також «поліпшити позицію для довгострокового успіху, продовжуючи працювати під захистом суду», наголошується в прес-релізі компанії.

Всі шахти і офіси Peabody продовжують працювати в звичайному режимі і, як очікується, продовжать працювати так в ході судового процесу.

«Це було важке рішення», - визнав гендиректор компанії Гленн Келлоу.

Процес банкрутства відбувається на тлі падіння цін на вугілля. Воно призвело до зупинки експансії Peabody в Австралію, на яку компанія брала позики.

Згідно з нормативним актом, відповідно до якого компанія подала позов про банкрутство, Peabody очікує реорганізація. Після виходу прес-релізу акції компанії впали на 1,91 долара, втративши 47%.

Peabody Energy Corporation – одна з найбільших приватних вугільних компаній світу зі штаб-квартирою в Сент-Луїсі, штат Міссурі. Була заснована в 1883 році.

За даними на кінець 2015 року, в Peabody Energy Corporation працювали близько 7,6 тисяч співробітників. Компанія володіє 26 рудниками в США і Австралії.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Міненерго шукає шляхи витягнути вугільні шахти із хронічних збитків.

Коментарі
Додати коментар