До новин

Суд визнав недійсним договори уступки права вимоги між «Запоріжжяобленерго» та скандальною «Енергомережею»

22 квітня, 2016
Резонансні справи
Суд визнав недійсним договори уступки права вимоги між «Запоріжжяобленерго» та скандальною «Енергомережею»

21 квітня Господарський суд міста Києва задовільнив дві останні позовні заяви Національного антикорупційного бюро України про визнання недійсними договорів уступки права вимоги між ВАТ «Запоріжжяобленерго» та ПрАТ «ХК «Енергомережа» на суму понад 156,6 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву прес-служби НАБУ.

Зокрема, цим рішенням суд визнав недійсними дві угоди - на суму понад 42,3 млн грн і 114,3 млн грн, якими «Запоріжжяобленерго» відступило «Енергомережі» право вимоги боргу за електроенергію від ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат».

Таким чином, суд задовольнив усі п’ять позовних заяв НАБУ на загальну суму понад 346,2 млн грн у рамках кримінального провадження щодо визнання недійсними договорів між «Запоріжжяобленерго», 60% акцій якого належить державі, та приватною фірмою «Енергомережа» щодо вимоги боргу за електроенергію, спожиту великими промисловими підприємствами Запорізької області.

За даними ЗМІ, міноритарними акціонерами «Запоріжжяобленерго» є групи, близькі до Костянтина Григоришина, Ігоря Коломойського та братів Григорія та Ігоря Суркісів.

Головою правління ПрАТ «Енергомережа» є Дмитро Крючков, якого учасники ринку неофіційно пов’язують з віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом, представники якого входили до керівних органів компанії «Енергомережі».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, державне підприємство «Центренерго», що з 2004 року перебуває в процедурі банкрутства, може відійти компанії «Енергомережа».

Коментарі
Додати коментар