До новин

ФГВ бачить три варіанти виведення з ринку Дельта Банку

03 квітня, 2015
Банкрутство фінустанов
ФГВ бачить три варіанти виведення з ринку Дельта Банку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розглядає три варіанти виведення з ринку неплатоспроможного Дельта Банку: створення перехідного банку і поповнення його капіталу на суму близько 10 млрд грн за участі держави; передача активів і зобов'язань державному Ощадбанку; і ліквідація банку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на УНІАН.

На думку директора-розпорядника ФГВФО Костянтина Ворушиліна, виведення неплатоспроможного Дельта Банку з ринку шляхом створення перехідного банку за участі держави або передачі його активів Ощадбанку дозволить зменшити тиск на Фонд та знизити соціальну напруженість у суспільстві.

"Третій варіант - найгірший - це ліквідація банку. За первинними підрахунками, 16,7 млрд грн належить виплатити через фонд. Цифра дуже велика, з урахуванням того, що значна частина активів двічі-тричі закладена, і повернути гроші у фонд буде практично неможливо ... Рішення про створення перехідного банку або приймаючого банку дозволить знизити тиск на фонд і якоюсь мірою - соціальну напруженість у суспільстві", - сказав Ворушилін.

За його словами, у разі ухвалення рішення про ліквідацію банку будуть потрібні додаткові вливання у фонд, крім отриманих раніше кредитів від НБУ та уряду на 30 млрд грн і понад запланованих у держбюджеті на цей рік обсягів у 20 млрд грн. "У нас вже на сьогодні запозичень стільки, що відсотки за тими запозиченнями, які ми зробили, вийшли на рівень відрахувань, які ми отримаємо з банків протягом року", - додав Ворушилін.

Також він повідомив, що обсяг коштів на рахунках державних компаній у Дельта Банку на момент визнання його неплатоспроможним становив близько 8,4 млрд грн, рефінансування Національного банку - 9,3 млрд грн.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, міністр фінансів України Наталія Яресько зазначила, що націоналізація Дельта Банку не найкращий підхід до цієї проблеми, оскільки досвід націоналізації банків часів кризи 2008-2009 років – негативний.

Джерело фото: businessua.com

Коментарі
Додати коментар