До новин

ФГВ розпочав оприлюднювати розширену інформацію про виставлені на продаж об’єкти

29 квітня, 2016
Банкрутство фінустанов
ФГВ розпочав оприлюднювати розширену інформацію про виставлені на продаж об’єкти

Фонд гарантування вкладів фізосіб розпочав оприлюднювати на своїх інтернет-ресурсах публічні паспорти торгів та публічні паспорти виставлених на продаж активів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Планове впровадження системи більш повного розкриття інформації про активи розпочалось з Брокбізнесбанку.

У Фонді уточнили, що публічний паспорт активу (майна) – це сукупність інформації про актив, яка оприлюднюється з метою залучення якомога більшої кількості потенційних покупців з урахуванням вимог Законів України «Про банки і банківську діяльність» та «Про захист персональних даних».

Паспорт торгів – сукупність інформації щодо проведення відкритих торгів (аукціонів), їх умов, організатора відкритих торгів (аукціонів), початкової ціни активу (майна) та інше.

Крім того, Фондом оприлюднено Типовий договір про нерозголошення конфіденційної інформації та Форма заявки потенційного покупця. Ці документи будуть підписуватись усіма особами, які бажають ознайомитись з інформацією про виставлені на продаж права вимоги за кредитами банків, що ліквідуються, та отримати доступ до кімнати даних, де буде уся наявна інформація про актив.

Так, наприклад, у публічному паспорті активу у вигляді прав вимог за кредитами юридичних осіб обов’язково вказується: короткий опис позичальника (без зазначення найменування, місцезнаходження, фінансового стану, крім стадії банкрутства або санації); основні дані за кредитом; стан претензійно – позовної роботи та роботи по стягненню заборгованості; інформація щодо забезпечення за кредитом, у тому числі опис забезпечення (без зазначення найменування/П. І. Б., місцезнаходження/місця проживання, фінансового стану, крім стадії банкрутства або санації); інформація про наявність поручителів, у тому числі майнових поручителів; журнал проведених торгів.

У Фонді гарантування переконані, що розширення інформації про виставлені на продаж об’єкти дозволить збільшити кількість потенційних покупців та сприяти забезпечить максимальну прозорість процесу продажу активів. Це, в результаті, підвищить конкурентну складову торгів і дозволить досягти максимальної вартості виставлених на продаж об’єктів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, систему гарантування вкладів фізосіб перевіряють на конституційність.

Коментарі
Додати коментар