До новин

Суд підтвердив відповідальність НБУ за банкрутство Укргазпромбанку

12 травня, 2016
Банкрутство фінустанов
Суд підтвердив відповідальність НБУ за банкрутство Укргазпромбанку

Київський апеляційний адміністративний суд 26 квітня 2016 року підтвердив рішення Окружного адміністративного суду Києва про протиправність бездіяльності Національного банку України щодо ПАТ «Укргазпромбанк» (зараз в стадії ліквідації).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну судову ухвалу у справі № 826/26255/15.

Нагадаємо, у березні компанія «Торговий дім «Санко» подала в Окружний адміністративний суд Києва позов про визнання протиправною бездіяльністі регулятора щодо даного банку. У своєму клопотанні компанія просила суд визнати неприйняття Нацбанком швидких і адекватних заходів впливу перед введенням в Укргазпромбанк тимчасової адміністрації (з листопада 2014 року по квітень 2015 року) протиправним. Суд став на сторону позивача.

Також компанія попросила визнати протиправною бездіяльність НБУ щодо захисту інтересів вкладників щодо безпеки зберігання коштів на рахунках банку.

Нацбанк подав апеляцію на цей судовий вирок, але суд не дослухався до аргументів регулятора.

«Заслухавши суддю-доповідача, представників сторін та третьої особи, перевіривши матеріали справи та доводи апеляційної скарги, колегія суддів вважає, що апеляційну скаргу необхідно залишити без задоволення, а постанову суду першої інстанції без змін», - йдеться в ухвалі.

Нацбанк визнаний винним у тому, що порушив строки проведення інспекційної планової перевірки Укргазпромбанку через що не відбулося прийняття своєчасного рішення про застосування адекватного заходу впливу на проблемну фінустанову.

«Апеляційну скаргу Національного банку України - залишити без задоволення. Постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 14 березня 2016 року - залишити без змін», - йдеться в результативній частині ухвали.

Коментарі
Додати коментар