До новин

«Нафтогаз» відмовився звільняти очільника проблемної «Укрнафти» на вимогу ДФС

16 травня, 2016
Резонансні справи
«Нафтогаз» відмовився звільняти очільника проблемної «Укрнафти» на вимогу ДФС

НАК «Нафтогаз України» відмовився звільнити главу правління ПАТ «Укрнафта» Марка Роллінса на вимогу Державної фіскальної служби.

Про це йдеться у відповіді «Нафтогазу» Державній фіскальній службі, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «ЕП».

У компанії відзначили, що питання про звільнення Роллінса може вирішуватися тільки на загальних зборах акціонерів компанії.

«НАК «Нафтогаз України» не є органом управління ПАТ «Укрнафта», а є лише одним з акціонерів цього товариства, який володіє 50 відсотками плюс 1 акція статутного капіталу товариства і має права, визначені чинним законодавством та Статутом ПАТ «Укрнафта», - йдеться в листі.

Як зазначається, органами Товариства, які здійснюють управління та контроль, є загальні збори акціонерів, наглядова рада, правління та ревізійна комісія компанії.

«Згідно зі статутом ПАТ «Укрнафта» прийняття рішення про припинення повноважень голови правління належать до компетенції загальних зборів акціонерів Товариства», - йдеться в документі.

Нагадаємо, у квітні Державна фіскальна служба вимагала від НАК «Нафтогаз України» розірвати контракт з головою правління ПАТ «Укрнафта» Марком Роллінсом.

Як відомо, заборгованість ПАТ «Укрнафта» перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на думку Роллінса, погашення податкової заборгованості призведе до банкрутства «Укрнафти».

Коментарі
Додати коментар