До новин

Через халатність Коболєва з «Укрнафти» було штучно виведено 18 млрд грн, - нардеп

24 травня, 2016
Резонансні справи
Через халатність Коболєва з «Укрнафти» було штучно виведено 18 млрд грн, - нардеп

Народний депутат Вікторія Войціцька заявила, що через халатність голови наглядової ради ПАТ «Укрнафта» Андрія Коболєва з компанії було штучно виведено 18 млрд гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на 112.

«Ми говоримо про те, що компанія на сьогоднішній день заборгувала державному бюджету більше 11 млрд грн. Це сталося через те, що протягом 2015 року, коли парламент надав можливості «Нафтогазу», голові наглядової ради (Андрію Коболєву, - ред.), відповідні інструменти, щоб встановити контроль над компанією, в тому числі і над грошовими потоками, з компанії штучно було виведено 18 млрд грн, і в результаті позбавили основного фінансового ресурсу, і вона не може розрахуватися з державним бюджетом», - зазначила вона.

При цьому Войціцька підкреслила, що сподівається на незаангажоване розслідування цієї справи і що вона буде доведена до суду.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України (ГПУ) відкрила кримінальне провадження проти голови Наглядової ради ПАТ «Укрнафта» Андрія Коболєва за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків.

Раніше Войціцька зазначала, що «невиконанням службових обов'язків є невикористання Коболєвим А. В. повноважень, наданих законом України «Про акціонерні товариства» та внутрішнім статутом ПАТ «Укрнафта», необхідних для повернення Товариства під державний контроль, належної зміни керівництва і повернення податкового боргу до Державного бюджету». За її словами, істотною шкодою державним інтересам є збільшення податкового боргу компанії ПАТ «Укрнафта» з 5,11 млрд грн (станом на травень 2015 року) до 10,6 млрд грн (станом на травень 2016 року).

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, раніше очільник «Укрнафти» заявляв, що погашення податкової заборгованості призведе до банкрутства «Укрнафти».

Коментарі
Додати коментар