До новин

Смартбанк визнано неплатоспроможним

26 травня, 2016
Банкрутство фінустанов
Смартбанк визнано неплатоспроможним

НБУ 24 травня 2016 року відніс ПАТ «Смартманк» до категорії неплатоспроможних, а виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення про запровадження тимчасової адміністрації у банку.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФГВФО.

Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію на 1 місяць з 25 травня по 24 червня 2016 року включно.

Тимчасовим адміністратором банку Фонд призначив Андрія Федорченко.

НБУ відніс банк до категорії неплатоспроможних у зв'язку із непрозорою структурою власності.

Після неодноразових спроб погодити набуття істотної участі у банку різним особам протягом 2015-2016 років, структуру власності ПАТ «Смартбанк» так і не було приведено у відповідність до вимог прозорості, встановлених регулятором.

У НБУ зазначили, що у банку неодноразово змінювався власник істотної участі без погодження з Національним банком. За таке порушення до власників істотної участі застосовувались відповідні заходи впливу.

«ПАТ «Смартбанк» став третім банком, віднесеним до категорії неплатоспроможних на підставі непрозорості структури власності», - повідомляє регулятор.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, раніше регулятор визнав неплатоспроможним банк «Юнісон» через приховування реальних власників. А у лютому 2016 року було прийнято рішення про віднесення ПАТ КБ «ТК Кредит» до категорії неплатоспроможних. Саме «ТК Кредит» став першим банком, діяльність якого була припинена через непрозору структуру власності.

Коментарі
Додати коментар