До новин

Банк «Михайлівський» продав свій кредитний портфель незаконно, - ФГВ

26 травня, 2016
Банкрутство фінустанов
Банк «Михайлівський» продав свій кредитний портфель незаконно, - ФГВ

У Фонді гарантування вкладів вважають, що відступлення прав вимоги кредитним портфелем у 682 млн гривень банку «Михайлівський» відбулося за значно нижчою ціною, що дає усі підстави вважати ці правочини нікчемними.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

«19 травня 2016 року відбулося переуступлення прав вимоги за кредитами від первісного кредитора ПАТ «Банк Михайлівський» іншим фінансовим компаніям. Кредитний портфель складався з кредитів, які були видані готівкою через картки та точки продажу в магазинах-партнерах банку. Йдеться про майже 111 тисяч кредитних договорів, балансовою вартістю понад 682 млн гривень. Відступлення прав вимоги за цим кредитним портфелем відбулося за значно нижчою ціною, що дає усі підстави, відповідно до ст. 38 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», вважати ці правочини нікчемними», - зауважили у Фонді.

З огляду на це, у Фонді наголосили, що ПАТ «Банк Михайлівський» залишається єдиним дійсним кредитодавцем за укладеними раніше договорами.

«Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звертає увагу позичальників ПАТ «Банк Михайлівський» на необхідність погашати свої кредити тільки за реквізитами банку», - додали у прес-службі.

Фондом гарантування вже готується заява про вчинення кримінального правопорушення керівним складом та службовими особами ПАТ «Банк Михайлівський».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у банк «Михайлівський» ввели тимчасову адміністрацію.

Коментарі
Додати коментар