До новин

Bitcoin Foundation збанкрутіла

09 квітня, 2015
Банкрутство фінустанов
Bitcoin Foundation збанкрутіла

Компанія Bitcoin Foundation, що тиражує популярну міжнародну віртвалюту біткойн, вичерпала фінансові резерви ще у листопаді 2014 року і сьогодні фактично є банкрутом.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Reddit.

Інформацію про фінансовий стан Bitcoin Foundation розповсюдив один з членів ради компанії Олів'є Янсенс.

З моменту заснування у 2012 році у складі правління Bitcoin Foundation серед засновників залишився лише Гэвин Андресен. Його колеги Чарлі Шрем, Марк Карпелес та Роджер Віри вийшли з правління, бо кожен з них мав проблеми із законом. Шрем потрапив за грати пособництво у відмиванні грошей Silk Road, Карпелеса звинуватили у причетності до краху біржі MtGox. Віри, не бажаючи опинитися перед лицем правосуддя втік до країни Сент-Китс і Невіс.

Винахідники біткойна стверджували, що це децентралізована система електронних грошей, яку ніхто не контролює, і її можна використовувати, аби купувати товари або переводити з рахунку на рахунок. Проте міжнародні економісти застерігали, що система є звичайною фінансовою пірамідою і з часом розвалиться.

Нагадаємо, минулого року НБУ попереджав українців, що віртуальна валюта Bitcoin є грошовим сурогатом, який не має забезпечення реальною вартістю, тому регулятор не рекомендував користуватися нею.

Джерело фото: ewsbtc.com

Коментарі
Додати коментар