До новин

Позови кредитора про визнання банкрутами ЧСЗ та ХТЗ не впливають на роботу заводів, - власник

09 квітня, 2015
Резонансні справи
Позови кредитора про визнання банкрутами ЧСЗ та ХТЗ не впливають на роботу заводів, - власник

Генеральний директор структурного підрозділу Smart Holding ТОВ "Смарт Мерітайм Груп" Василь Федін (на фото) запевняє, що позови кредитора "Балаклавське рудоуправління" щодо банкрутства ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" та ПАТ "Херсонський суднобудівний завод" не мають впливу на виробничі можливості та кредитоспроможність підприємств.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв'ю Федіна виданню Форбс Україна.

"Ці аспекти абсолютно не впливають на наші виробничі можливості та кредитоспроможність", - запевнив він.

Представник Smart Holding також прокоментував ситуацію з позовами до суду за заявою ПрАТ "Балаклавське рудоуправління ім.Горького" про банкрутство ХСЗ і ЧСЗ. Оскільки і ХСЗ з ЧСЗ, і "Рудоуправління" входять до Smart Holding Вадима Новинського, то закономірно, що виникають підозри щодо штучного характеру таких звернень до суду.

"Позови та судові справи – це не надто приємний, проте неминучий елемент будь-якої господарської діяльності. Усі підприємства холдингу діють як окремі господарюючі суб'єкти і керуються своїми інтересами. Якщо довгий час не погашають зобов'язання, процедура банкрутства виникає автоматично, при цьому зазначена процедура захищає, насамперед, інтереси держави та трудового колективу", - пояснює Федін судові спори між підприємствами холдингу.

Він запевнив, що всі бюджетні платежі та зарплата на суднобудівних заводах виплачуються.

"Ми повністю зберігаємо свій виробничий і експертний потенціал. І вкидання, які час від часу з'являються у ЗМІ, про те, що на заводі залишилися працювати 20 осіб або що завод "зруйновано чи розграбовано" - не мають нічого спільного з дійсністю. Ми запрошуємо всіх охочих ознайомитися з виробничою діяльністю на наші заводи, які єдині в Україні ще тримаються на плаву і можуть виконувати замовлення будь-якої складності. Незважаючи на всі труднощі, ми не допускаємо затримок із виданням заробітної плати", - запевняє гендиректор "Смарт Мерітайм Груп".

Нагадаємо, у серпні 2014 року суд порушив справу про банкрутство “Херсонського суднобудівного заводу" за заявою "Балаклавського рудоуправління". Банкрутство "Чорноморського суднобудівного заводу" було розпочате у лютому 2014 року за позовом того ж "Балаклавського рудоуправління".

Через це голова профкому ЧСЗ Володимир Серебряний звинуватив Вадима Новинського в навмисному банкрутуванні та розвалі заводу.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у березні 2015 року госпсуд Миколаївської області прийняв рішення про проведення санації "Чорноморського суднобудівного заводу".

Джерело фото: forbes.ua

Коментарі
Додати коментар