До новин

Банки на третину збільшили депозитний портфель завдяки Фонду гарантування

30 травня, 2016
Банкрутство фінустанов
Банки на третину збільшили депозитний портфель завдяки Фонду гарантування

Новим каналом залучення депозитів в минулому році стала співпраця кредитних установ з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням FinClub.

Як зазначається, видаючи депозити клієнтам неплатоспроможних установ, банкам вдавалося переоформляти у себе до 30-40% цих коштів.

З початку 2014 року збанкрутували вже понад 70 кредитних установ, тому банки-агенти Фонду гарантування не залишилися без роботи, пише видання.

Вони пропонували вкладникам банків-банкрутів перерозмістити всю суму депозиту або його частину в своїх кредитних установах.

«Ми проводили роботу з вкладниками при виплаті компенсацій: в 2015 році уніфікували лінійку строкових і ощадних вкладів, запропонувавши продукти, спрямовані на задоволення існуючого попиту», - розповідає директор департаменту роздрібного банкінгу «Укргазбанку» Ольга Щербина.

Під час повернення вкладів банкам-агентам вдавалося переоформляти у себе до 30-40% коштів.

«За результатами 2015 року понад 30% виплачених коштів Фонду переоформлені клієнтами на депозитні продукти нашого банку», - підрахував директор департаменту з продуктів роздрібного бізнесу ПУМБ Ярослав Сковрон.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ оприлюднив дані про майно 65 банків-банкрутів, що буде розпродане.

Коментарі
Додати коментар