До новин

Антикорупційне бюро помилково розпочало розслідування проти банку «Таврика»

03 червня, 2016
Банкрутство фінустанов
Антикорупційне бюро помилково розпочало розслідування проти банку «Таврика»

НАБУ все ж не буде розслідувати видачу рефінансування банку «Таврика» у 2014-2015 роках, оскільки на той час у фінустанові вже працювала тимчасова адміністрація.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Нацыонального антикорупційного бюро України, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як зазначили в НАБУ, насправді слідчі дії з цього банку не проводяться, а інформація по банку в Реєстрі судових рішень повинна бути скоригована. Справа в тому, що в банку з 2012 року працює тимчасова адміністрація, тому банк не міг отримувати рефінансування в 2014-2015 роках.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро України проводять досудове розслідування кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 3 ст. 209 (легалізація, відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами Національного банку України в період 2014-2015 років і розтрати понад 12 млрд гривень на користь комерційних банків, у тому числі шляхом їх незаконного рефінансування.

Дане провадження було зареєстровано 27 квітня 2016 на підставі звернення «Центру протидії корупції» та власних напрацювань головного підрозділу детективів та аналітичного управління НАБУ.

У заяві говорилося, що рефінансування видавалося Пивденкомбанку, банку Київська Русь, Міському Комерційному Банку, Автокразбанку, Терра Банку, Дельта Банку та банку «Таврика».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НАБУ взялося за «рефінанс» Нацбанку за часів Кубіва та Гонтаревої.

Коментарі
Додати коментар