До новин

ФГВФО застерігає позичальників банку «Михайлівський» від сплати кредитів іншим юрособам

03 червня, 2016
Банкрутство фінустанов
ФГВФО застерігає позичальників банку «Михайлівський» від сплати кредитів іншим юрособам

Фонд гарантування вкладів фізосіб нагадує позичальникам ПАТ «Банк Михайлівський», що вони мають повертати свої кредити виключно на рахунки банку.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі фонду.

«До Фонду гарантування вкладів фізичних осіб надходять численні звернення від позичальників ПАТ «Банк Михайлівський» зі скаргами на те, що на їхні імена розсилаються листи за підписами директора Департаменту ризик-менеджменту Банку та директора ТОВ «ФК «Плеяда» із вимогою здійснювати погашення поточної заборгованості перед ПАТ «Банк Михайлівський» за реквізитами іншої фінансової компанії. Пояснюються ці вимоги так: «Повідомляємо, що між нами, ПАБ «Банк Михайлівський» та ТОВ «ФК «Плеяда», було укладено договір факторингу від 19 травня 2016 року, згідно з яким відбулось відступлення прав вимоги за кредитним договором, укладеним між ПАТ «Банк Михайлівський» та Позичальником. У подальшому нами, ТОВ «ФК «Плеяда», отримані від ПАТ «Банк Михайлівський» права вимоги за кредитним договором було відступлено на користь ТОВ «ФК «Фагор», - розповіли у ФГВ.

Дані листи датовані 20 травня цього року.

У зв'язку із цим, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб усім позичальникам банку «Михайлівський» нагадує, що єдиним дійсним кредитодавцем за укладеними раніше договорами залишається банк. Тому погашення усіх кредитів, виданих ПАТ «Банк Михайлівський», має здійснюватись виключно на рахунки банку.

«Фонд гарантування вкладів наголошує, що відступлення прав вимоги за кредитним портфелем ПАТ «Банк Михайлівський» відбулося на умовах, що дають усі підстави, відповідно до ст. 38 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», вважати ці правочини нікчемними», - додали у прес-службі.

Як відомо, раніше ФГВ з'ясував, що 19 травня 2016 року відбулося переуступлення прав вимоги за кредитами від ПАТ «Банк Михайлівський» іншим фінансовим компаніям. Кредитний портфель складався з кредитів, які були видані готівкою через картки та точки продажу в магазинах-партнерах банку. Йдеться про майже 111 тисяч договорів, балансовою вартістю понад 682 млн грн. Утім продано портфель було за значно нижчою ціною.

Фонд гарантування вкладів ще раз закликає позичальників ПАТ «Банк Михайлівський» погашати кредити винятково за реквізитами банку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ «переписав» структуру власності банку «Михайлівський».

Коментарі
Додати коментар