До новин

Порошенко помітив стабілізацію в банківській системі України

06 червня, 2016
Банкрутство фінустанов
Порошенко помітив стабілізацію в банківській системі України

Президент Петро Порошенко вважає, що банківська система та макрофінансова ситуації в Україні стабілізується.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі голови держави.

«Голова Національного банку є професійною людиною, яка забезпечує стабільність банківської системи», - заявив він.

При цьому Порошенко зазначив, що «зараз ми пожинаємо плоди безвідповідальної банківської політики, яка починається ще з 2008 року, плоди кризи і плоди війни, коли позичальники залишилися на окупованих територіях і не здатні обслуговувати депозити вкладників». В цьому контексті президент наголосив на важливості прийняття професійних і відповідальних рішень, які приводять до стабілізації та оздоровлення банківської системи України.

Президент зазначив, що «сьогодні ми маємо усі підстави стверджувати, що ситуація в банківській системі стабілізується, так само, як й макрофінансова ситуація».

Президент також поінформував, що в Україні відбувається збільшення золотовалютних резервів, стабілізація валютного курсу, проводиться ефективне таргетування інфляції. При цьому він додав, що провідні світові рейтингові агентства визнають ефективність дій НБУ, який проводить успішні переговори з МВФ.

«Найближчим часом, в червні, Нацбанк буде готовий прийняти рішення про зняття обмежень на виплату дивідендів інвесторам як за 2014, так й за 2015 роки. В умовах покращення інвестиційного клімату – це буде дуже очікуваним рішенням, яке знімає величезну кількість проблем», - повідомив голова держави.

Коментарі
Додати коментар