До новин

В НАБУ презентували перспективи співпраці банків і СЕТАМ

13 червня, 2016
Банкрутство фінустанов
В НАБУ презентували перспективи співпраці банків і СЕТАМ

В перший день літа в Незалежній асоціації банків України відбулася спільна робоча зустріч з представниками Державного підприємства "СЕТАМ" з обговорення питання щодо організації добровільної реалізації заставного майна та непрофільних балансових активів на торгівельному електронному майданчику СЕТАМ.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі НАБУ.

Учасникам робочої зустрічі презентовано систему електронних торгів для реалізації  наступного майна:

- майна, що перебуває на балансі банку;

- заставного майна;

- прав вимоги за кредитами фізичних та юридичних осіб.

В ході зустрічі представники підприємства надали відповіді на запитання банків, зокрема стосовно:

- Перспектив реалізації земельних ділянок через електронні торги.

«Проблему реалізації земельних ділянок можна розділити  на дві частини. Земельні ділянки, як окремий об’єкт (ділянки на яких відсутнє нерухоме майно) реалізуються лише на земельних торгах, у відповідності до вимог Земельного кодексу України, однак земельні ділянки на яких розміщене нерухоме майно (будівлі) реалізуються на електронних майданчиках СЕТАМ»  завдяки  активній співпраці підприємства з органами державної виконавчої служби».

- Умов співпраці банків з ДП СЕТАМ.

«ДП «СЕТАМ» розроблено типові договори про співпрацю з банками з умовами реалізації майна за погодженням із Замовником. Під час укладення договору прописується детальна інформація, яку має надати банк для виставлення майна на реалізацію».

- Винагороди торговця за проведену роботу з реалізації заставного майна.

«На сьогоднішній день винагорода визначається у відсотковій ставці, яка обговорюється в залежності від набору послуг, які надає підприємство (послуги із зберігання, додаткової реклами об’єктів і т.д.).

Фінансові умови співпраці обговорюються індивідуально з кожним клієнтом. Відсоток який закладено у винагороду не завжди відповідає проведеній роботі, тому дана істотна умова договору залежить від вартості майна, що реалізується».

Керівництвом ДП «СЕТАМ» зазначено, що при виникненні у поточній роботі банків із СЕТАМ зауважень вони будуть раді почути пропозиції та зауваження від ринку, щоб подолати будь-які негативні моменти, які можуть виникати у роботі.

Коментарі
Додати коментар