До новин

Суд почав банкрутство агрохолдингу «Креатив»

15 червня, 2016
Банкрутство підприємств
Суд почав банкрутство агрохолдингу «Креатив»

Господарський суд Києва 6 червня 2016 року почав процедуру банкрутства ПрАТ «Креатив» (Кіровоград), що входить до складу промислової групи «Креатив».

Про це йдеться у відповідній судовій ухвалі по справі № 910/9131/16, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Граничний термін заявлення грошових вимог кредиторів до боржника - 30 днів з дня офіційного опублікування оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Розпорядником майна суд призначив арбітражного керуючого Вадима Кізленка.

Як повідомлялося, загальна заборгованість «Креативу» перед держбанками оцінюється в 495 млн доларів, з яких 300 млн доларів припадають на Ощадбанк, близько 100 млн доларів  - на Укрексімбанк, і ще 95 млн доларів - на Укргазбанк.

Група «Креатив» - один з найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займається виробництвом жирів і маргаринів, соняшникової олії і шроту, соєвого шроту та олії, біопаливних пеллет, а також сільським господарством - рослинництвом і тваринництвом.

До серпня 2015 компанія належала Станіславу Берьозкіну і Юрію Давидову. У серпні компанія була виставлена на продаж через борги - станом на кінець березня 2015 борг групи становив 605 млн доларів.

Наприкінці серпня компанія змінила акціонерів - керуючим акціонером компанії став Рисбєк Токтомушев, який раніше займав посаду голови наглядової ради «БТА Банку».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, борги агрохолдингу «Креатив» перевищили $700 млн.

Коментарі
Додати коментар