До новин

Ще один банк Думчева визнано неплатоспроможним

16 червня, 2016
Банкрутство фінустанов
Ще один банк Думчева визнано неплатоспроможним

14 червня 2016 року правління Нацбанку України прийняло рішення про віднесення належного Сергію Думчеву ПАТ «Класикбанк» до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву регулятора.

Як зазначається, підставою для такого рішення стало неприведення банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства протягом 180 днів з моменту віднесення до категорії проблемних.

Класикбанк було віднесено до категорії проблемних в грудні 2015 року у зв’язку з непрозорою структурою власності.

1 квітня банк повідомив регулятора, що зазначені у відомостях про структуру власності особи є номінальними утримувачами на користь Сергія Думчева, колишнього голови правління ПАТ «КБ «Преміум».

Заявлений бенефіціар банку не надавав пакет документів для погодження набутої істотної участі. Також банк та власник не змогли реалізувати альтернативне вирішення цього питання, наприклад, відчуження банку на користь третьої особи.

Оскільки протягом строку, установленого законом, структура власності банку не була приведена у відповідність до вимог Національного банку, регулятор був зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

У банку були розміщені вклади 65 фізичних осіб. Навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не перевищить 258 тис. грн.

На основі вказаного рішення НБУ, Фонд гарантування вкладів фізосіб запровадив тимчасову адміністрацію у ПАТ «КЛАСИКБАНК»

«На підставі рішення Правління Національного банку України від 14 червня 2016 року № 67-рш/БТ «Про віднесення ПАТ «КЛАСИКБАНК» до категорії неплатоспроможних» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від 14 червня 2016 року № 1004 «Про запровадження тимчасової адміністрації у ПАТ «КЛАСИКБАНК» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку», - йдеться на сайті Фонду.

Фонд розпочав процедуру виведення банку з ринку шляхом запровадженням в ньому тимчасової адміністрації на один місяць з 15 червня 2016 року до 14 липня 2016 року включно, призначено уповноважену особу Фонду та делеговано всі повноваження тимчасового адміністратора Юрію Северину.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, розпочато процедуру ліквідації банку «Преміум», що також належить Думчеву.

Коментарі
Додати коментар