До новин

У Platinum Bank розтратили 1,1 млрд грн, коли в правлінні була Рожкова, - слідчі

24 червня, 2016
Резонансні справи
У Platinum Bank розтратили 1,1 млрд грн, коли в правлінні була Рожкова, - слідчі

Слідство має інформацію, що службові особи Платинум Банку - в якому з 2013 року Катерина Рожкова працювала заступником голови правління, а з 2014 року і до червня 2015 року виконувала обов’язки голови правління цього банку - протягом цього періоду здійснили «привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», що призвело до збитків у 1,1 млрд гривень.

Про це йдеться у відповідній судовій ухвалі Печерського районного суду міста Києва по справі № 757/20857/16-к від 12 травня 2015 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Відповідно до ухвали, Головне слідче управління Нацполіції здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»; покарання - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна).

«У ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ПАТ «Платинум Банк» здійснили розтрату і заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, уклавши у період з грудня 2013 року по лютий 2014 років кредитні договори з компаніями ТОВ «Тітан-Південь», ТОВ «Кодос Інвест», ПП «Логістик Транс», ТОВ «Стратагема-Інвест», ТОВ «Ошер», ТОВ «ФК «Реал-Інвест» та ТОВ «ФК Бізнесфінанс», службові особи яких підконтрольні пов`язаним з цим банком особам і мають ознаки фіктивності, без наміру виконання вказаними суб`єктами підприємницької діяльності зобов`язань за цими договорами, спричинивши шкоду банку в особливо великих розмірах на загальну суму понад 1,1 млрд грн», - йдеться у матеріалах справи.

При розгляді справи суд задовольнив клопотання слідчого та надав дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення належним чином завірених копій документів стосовно банку «Платинум», які знаходяться у володінні які містять охоронювану законом таємницю (банківську таємницю) і перебувають у володінні Національного банку.

Нагадаємо, в.о. заступника голови НБУ Катерина Рожкова в листопаді 2013 року була призначена членом правління Платинум Банку, заступником голови правління банку. До того вона працювала заступником очільник іншого відомого банку, що зараз збанкрутував - Фінбанку.

У червні 2014 року Рожкова стала в.о. глави правління Платинум Банку.

10 червня 2015 року Рожкова була призначена директором департаменту банківського нагляду Нацбанку. 19 січня 2016 року вона пішла на підвищення, ставши в.о. заступника Валерії Гонтаревої.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Рожкова заперечує конфлікт інтересів по Платинум Банку.

 

Читайте також: Чому МТС домагається банкрутства Платинум Банку

Коментарі
Додати коментар