До новин

Потерпілі від банкрутства Фідобанку не можуть повернути свої кошти

02 липня, 2016
Банкрутство фінустанов
Потерпілі від банкрутства Фідобанку не можуть повернути свої кошти

З 17-го травня 2016 року працівники Фідобанку відмовляють своїм клієнтам у виконанні платіжних доручень та поверненні коштів. В той же час, люди зобов’язані ще й платити податки зі своїх втрачених вкладень. Внаслідок цього один із потерпілих, відомий рівненський фотохудожник Олександр Харват, звернувся до Нацполіції, проте правоохоронці навіть не внесли його заяву до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Радіотрек».

«Я звернувся в нашу поліцію, в якій не з першого дня зареєстрували цю заяву. Потім прийшов дивний лист, що за результатами перевірки фактів порушення вимог чинного законодавства України не встановлено, а матеріали перевірки відправлені в архів. Крім тої бесіди, що вони проводили в Бідобанку, більше нічого не прийшло», скаржиться Харват.

У відповідь на заяву постраждалого, представник Департаменту захисту економіки Нацполіції Рівненщини Віталій Марчак наголосив, що звернень від інших потерпілих не надходило, а в самій заяві Олександра Харвата відсутній факт злочину.

«Під час проведення перевірки було встановлено, що дійсно цей банк був визнаний неплатоспроможним. Також було дано роз'яснення і була створена тимчасова адміністрація, яка зобов'язана здійснювати виплати клієнтам цього банку в чергах. Під час розгляду матеріали були направлені на слідство в управління слідчого відділу. Було визнано відсутність складу злочину. В зв'язку з тим було припинено розгляд даного звернення і списано в архів матеріалів», - зазначив Марчак.

Тож нині Олександр Харват звинувачує правоохоронців у службовій недбалості, відсутності фактів розслідування та встановлення винуватих осіб, або ж навіть у приховуванні злочину.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, продовжено тимчасову адміністрацію в Фідобанку.

Коментарі
Додати коментар