До новин

Суд заарештував нерухомість Дельта Банку

05 липня, 2016
Резонансні справи
Суд заарештував нерухомість Дельта Банку

У травні 2016 року слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва було винесено Ухвалу про накладення арешту на об’єкт нерухомості, що перебуває на балансі АТ «Дельта Банк».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду гарантування вкладів фізосіб.

У ФГВФО вважають, що такі дії були вчинені всупереч нормам чинного законодавства України, зокрема ст. 173 КК, де чітко вказано: «не допускається арешт майна/коштів банку, віднесеного до категорії неплатоспроможних, а також майна/коштів ФГВФО».

Мова йде про будинок, розташований в столиці по вул. Івана Мазепи,11 (А, Б, В). Даний актив був включений в сформовану ліквідаційну масу банку і він повинен був бути виставлений на відкритий продаж. Втім, накладення публічного обтяження забороняє реалізацію майна, що в свою чергу, перешкоджає задоволенню вимог кредиторів банку.

«Відповідно до умов іпотечного договору, укладеного в забезпечення повернення кредиту рефінансування, будівлю на вул. Івана Мазепи, 11 було передано в іпотеку Національному банку України. Згідно з нормами законодавства даний об’єкт за погодженням з кредитором повинен бути виставлений на продаж. Отримані від реалізації будівлі кошти мають бути спрямовані на погашення кредиторських вимог НБУ в порядку, визначеному Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», - зазначили у прес-службі.

Незважаючи на це, 13 червня цього року АТ «Дельта Банк» було подано до Печерського районного суду клопотання про скасування арешту.

Судове засідання з цього питання відбудеться 18 липня.

Також банком подана апеляція на постанову Печерського районного суду Києва від 17 червня цього року, розгляд якої відбудеться вже 6 липня.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, генпрокурору закидають небажання розслідувати справу про банкрутство Дельта Банку.

Коментарі
Додати коментар